http://hegnerpunktnu.mamutweb.com

PLANO LIMPRESSAR

En svensk innovation som även tillverkas i Sverige !  Många har försökt kopiera planosystemet men givit upp. Plano limpressystem är det allenarådande sättet att på ett tekniskt genomtänkt sätt att limma samman ett flertal element till ett skivmaterial. Att använda knektar enbart, för att limma en skiva måste anses som en antik metod. Planonamnet finns även på sliprullar till vertikalfräs - från samme innovatör.

PLANO LIMPRESS samt

(nertill) PLANO REX sliprullar.  Bilden visar 1 st klämma och änden på en 1-mtrs upphängningsskena. När Planoklämman är öppnad faller den ut som på bilden så att man bekvämt kan lägga i sina ämnen och limma på kanterna efterhand.När man lagt i ämnena  fäller man ner överliggaren och drar ihop packen med det stora runda handtaget.

Plano Limpress finns för färdig skivbredd i storlekar upp till;

  • 1.100 mm
  • 1.250 mm
  • 1.400 mm

Ett råd; Välj inte större bredd på ditt Planosystem än du kan tänkas behöva. Plano klämmer både från kanterna och i sidled så att skivan ska bli plan. Ju större skiva du limmar - ju mindre blir kraften som trycker skivan plan. Varje klämma dock har en konstruktion som gör att du kan limma både smala och breda skivor, ställbart efter önskemål. Med Planoklämman följer limavstötningslister som ska hindra att limmet fastnar på limklämman.

För att kunna rikta en packe som ska limmas till en skiva måste du ha minst två klämmor och en upphängningsskena. Vill du fullt ut kunna nyttja Planosystemets fördelar bör du ha minst 3 klämmor för en kortare skiva. Efterhand kan du komplettera med fler klämmor och upphängningsskenor.

PLANO REX putsrulle.

En genial putsrulle där man använder ändlös slipduk. Konstruktionen är unik såtillvida att du både kan använda billigt slipmaterial samtidigt som rullen är utbalanserad.

Dimensioner;

  • Bredd 100 mm, diam. 80 mm
  • Bredd 100 mm, diam. 60 mm